Skilnad mellom versjonar av «Mi side - Ephorus - administrasjon»

Frå SAwiki
Line 19: Line 19:
 
*Dersom man ønsker å opprette en Ephoruskonto, eller dersom man allerede har en Ephoruskonto men ikke har fått opprettet koblingen fra emner i Mi side eller Kark, så kan man fylle inn [https://intranett.uib.no/uPortal/Link?id=5233 dette skjemaet på intranettet] med emnekodene på de emnene som man skal være Ephorusansvarlig for.
 
*Dersom man ønsker å opprette en Ephoruskonto, eller dersom man allerede har en Ephoruskonto men ikke har fått opprettet koblingen fra emner i Mi side eller Kark, så kan man fylle inn [https://intranett.uib.no/uPortal/Link?id=5233 dette skjemaet på intranettet] med emnekodene på de emnene som man skal være Ephorusansvarlig for.
  
*For å kunne benytte tjenestene til Ephorus via Mi side, [http://www.uib.no/ua/studiekvalitet/ephorus.htm se informasjonen som ligger på Intranettet]. (Krever pålogging til UiBs intranett)  
+
*For å kunne benytte tjenestene til Ephorus via Mi side, [https://intranett.uib.no/uPortal/Link?id=705 se informasjonen som ligger på Intranettet]. (Krever pålogging til UiBs intranett)  
**På intranettet finner man også [http://www.uib.no/ua/studiekvalitet/ephorus.htm mer informasjon om tekstgjenkjenningsprogrammet Ephorus] (krever pålogging til UiBs intranett)
+
**På intranettet finner man også [https://intranett.uib.no/uPortal/Link?id=705 mer informasjon om tekstgjenkjenningsprogrammet Ephorus] (krever pålogging til UiBs intranett)
 
 
  
 
===Hvilken informasjon som gis til studentene om bruken av Ephorus===
 
===Hvilken informasjon som gis til studentene om bruken av Ephorus===

Versjonen frå 22. februar 2008 kl. 10:26

Tilknytning til Ephorus (tekstgjenkjenningsprogram)

 • Alle ansatte ved UiB kan få brukerkonto i Ephorus.
 • Dersom det ikke er noen som er Ephorusansvarlig på et emne i Mi side så vil man på administrasjonssiden for emnet under Innlevering se følgende tekst:

Det er ingen som er registrert som Ephorusansvarlig for dette emnet. Bruk dette skjemaet for å registrere deg som Ephorusansvarlig. Les mer om Ephorus her.

 • Dersom det er registrert en Ephorusansvarlig for emnet i Mi side vil man se følgende tekst:

Ephorusansvarlig for dette emnet: <den ansvarlige sin e-postadresse>


Opprett/eller knytt en Ephoruskonto til emner i Mi side og/eller Kark

 • Kun en ansatt/administrator per emne i Mi side kan få brukerkonto og rapporter tilsendt fra Ephorus.
 • Det er som oftest en emneansvarlig/foreleser som er Ephorusansvarlig for et emne.
 • Dersom det er flere emneansvarlige/forelesere på et emne så må man avtale hvem som skal ha koblingen til Ephorus fra emnet før skjemaet fylles inn og sendes.
  • Personen som mottar resultatene fra Ephorus kan videresende disse ved behov.
 • Dersom man ønsker å opprette en Ephoruskonto, eller dersom man allerede har en Ephoruskonto men ikke har fått opprettet koblingen fra emner i Mi side eller Kark, så kan man fylle inn dette skjemaet på intranettet med emnekodene på de emnene som man skal være Ephorusansvarlig for.

Hvilken informasjon som gis til studentene om bruken av Ephorus

 • Studentene blir hvert semester informert om at alle oppgaver som leveres inn i Mi side og Kark kan bli kontrollert i Ephorus.
 • I Mi side får studentene ved den første innleveringen i et emne følgende spørsmål før de får levere inn oppgaven sin:

"Har du sett deg inn i retningslinjene for bruk av kjelder i skriftlege arbeid ved Universitetet i Bergen? Retningslinjene finn du her: Bruk av kilder i skriftlige arbeider ved Universitetet i Bergen. Innleveringane dine ved UiB kan bli sende til Ephorus for plagiatkontroll." Svaralternativer: "ja" "nei"

 • Dersom studenten svarer "nei" får studenten følgende melding:

"Har du sett deg inn i retningslinjene for bruk av kjelder i skriftlege arbeid ved Universitetet i Bergen? Retningslinjene finn du her: Bruk av kilder i skriftlige arbeider ved Universitetet i Bergen. Vær vennleg å gjer det. Innleveringane dine ved UiB kan bli sende til Ephorus for plagiatkontroll." Svaralternativer: "ja" "nei"

 • Studentene kommer ikke videre i innleveringsprosessen før de har svart "ja" på spørsmålet.


Til dokumentasjonsoversikten