Webrombooking (WRB)

Frå SAwiki
Versjonen frå 14. januar 2014 kl. 14:11 av Ape054 (diskusjon | bidrag)
(skil) ← Eldre versjon | Siste versjonen (skil) | Nyare versjon → (skil)
Geographylogo.png Languages: 

Norwegian - English

Hvordan logge på og utføre en bestilling i WRB


Åpne Internet Explorer (Firefox anbefales ikke). Skriv inn rom.uib.no i adressefeltet og trykk Enter. Nå kommer du inn på wiki-sidene til timeplangruppen på Studieadministrativ avdeling.
WRB 2 5.PNG
Klikk på lenken Bestill rom 2011 for å bestille et rom.

Nå kommer du til påloggingssiden. Logg på med UiB-brukernavn og -passord:
WRB 5.PNG

Nå er du logget på, og klar til å booke rom:
WRB 6.PNG

Velg størrelse på rom (antall personer du trenger plass til):
WRB 7.PNG

Du kan avgrense romsøket til et geografisk område ved å velge ønsket område i nedtrekkslisten Romgruppe. Det er fire områder:
Område 1 - Nygårdshøyden nord (HF-fakultetet, juridisk fakultet)
Område 2 - Nygårdshøyden midt (SV-fakultetet, psykologisk fakultet, Studentsenteret)
Område 3 - Nygårdshøyden syd (Mat.nat.-fakultetet, Marineholmen, VilVite)
Område 4 - Årstadvollen/Haukeland (medisinsk-odontologisk fakultet)
WRB 8.PNG

Du kan begrense søket ytterligere ved å velge en gitt bygning i steden for Romgruppe. Klikk på nedtrekkslisten for Bygg for å velge ønsket bygning:
WRB 9.PNG

Dersom du ønsker å søke på et gitt rom kan du også det ved å klikke på lenken Klikk her for å bruke et gitt rom. Da får du en oversikt over alle rom som du har tilgang til å booke. Ønsket rom velges ved å merke av i boksen på høyre side.
WRB 9 1.PNG

Du kan også velge en kombinasjon. Hvis du velger GR: Griegakademiet i Bygg og så klikker på Klikk her for å bruke et gitt rom, vil systemet kun vise alle rommene på Griegakademiet i listen.
WRB 9 2.PNG

I nedtrekkslisten Romegenskaper kan du velge type rom og/eller ønsket AV-utstyr i rommet. (Det anbefales ikke å bruke romtypen som kriterium da det kan være et misforhold mellom hva som oppfattes som romtype og hva som er registrert som romtype. Er det for eksempel et grupperom eller et seminarrom?) Men utstyr kan velges som romkriterium. Dersom du for eksempel trenger et rom med PC, kan du rulle ned til Utstyr/PC og merke denne. Da vil systemet kun finne ledige rom med PC. Merk at du kan velge flere kriterier ved å holde nede Ctrl-tasten og klikke på flere valg.
WRB 10.PNG

Velg ønsket dato i kalenderen:
WRB 11.PNG

Du kan velge flere datoer ved å klikke på Klikk her for å velge flere dager/uker. Merk av for ønsket dag og ønskede uker. Merk at du kun kan velge 8 uker om gangen.
WRB 12.PNG

Velg start- og sluttidspunkt:
WRB 13.PNG

Eksempel på booking:
Vi ønsker oss et rom med plass til minimum 20 personer, i område Nygårdshøyden nord, med utstyr PC, onsdag 2. februar kl 12:00-13:00.
WRB 14.PNG
Klikk på Neste >.

Nå får du en oversikt over alle rommene som matcher dine utvalgskriterier:
WRB 15.PNG

Dersom du ønsker å se på bilder og informasjon om rommene kan du klikke på romlenken. Da åpnes et nytt vindu med Bygg- og romoversikt:
WRB 16 1.PNG

Gå tilbake til WRB og merk av for ønsket rom i boksen på venstre side. Eksempelvis DR: SA og klikk på Neste >.
WRB 16.PNG

Se gjennom bestillingen og legg inn en beskrivelse av bookingen i feltet Aktivitet. Dersom du vil at flere skal motta e-postbekreftelse på at bookingen er utført, kan du legge inn en eller flere e-postadresser i feltet E-postkopi. (Bruk komma, semikolon eller mellomrom som skilletegn ved innlegging av flere adresser.)
WRB 20.PNG
Klikk Bekreft bestilling.

Nå får du beskjed om at bestillingen er utført.
WRB 21.PNG
Klikk på lenken Mine bestillinger.

Her får du en oversikt over alle dine bestillinger fram i tid.
WRB 22.PNG

Systemet genererer en e-postbekreftelse som sendes til deg som bestiller, til timeplangruppen på Studieadministrativ avdeling og til eventuelle andre som ble ført opp som e-postkopi:
WRB 23.PNG

Du kan klikke på lenken i e-posten for å få mer opplysninger om bookingen og om rommet:
WRB 24.PNG


Kansellering av bestillingLogg på WRB og klikk på Mine bestillinger. Her får du en oversikt over alle dine bestillinger fram i tid. Klikk på Kanseller-knappen for ønsket bestilling:
WRB 25.PNG

Klikk Mine bestillinger igjen og merk av for Inkluder kanselleringer? Da vil du se bestillingen du nettopp kansellerte, med status Kansellert.
WRB 27.PNG

Systemet genererer også en e-post som bekrefter kanselleringen:
WRB 28.PNG