Skilnad mellom versjonar av «Inspera og digital vurdering»

Frå SAwiki
Line 46: Line 46:
  
 
== Lenker==
 
== Lenker==
 +
==== [[:File:Rutinebeskrivelse for digital eksamen ved UIB.pdf]]====
 
==== [[Oversikt over dokumentasjon |Dokumentasjon (Lokalt)]]====
 
==== [[Oversikt over dokumentasjon |Dokumentasjon (Lokalt)]]====
 
==== [https://inspera.atlassian.net/wiki/display/KB/Inspera+Assessment Inspera Knowledge base] ====
 
==== [https://inspera.atlassian.net/wiki/display/KB/Inspera+Assessment Inspera Knowledge base] ====

Versjonen frå 20. mai 2016 kl. 09:41

Geographylogo.png Languages: 

Norwegian - English


Hva er Inspera Assessment?

Inspera assessment er Universitetet i Bergens sitt system for digital vurdering. Systemet utvikles av Inspera i samarbeid med Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder og Universitetet i Oslo. Systemet ble i hovedsak innført våren 2015, og ble tatt i bruk i stor skala høsten 2015. Inspera er fortsatt under utvikling og det kan komme endringer i rutiner og arbeidsflyt som følge av dette. Eventuelle endringer vil oppdateres fortløpende på disse sidene. På menyen til høyre finner du lenker til dokumentasjon, ofte stilte spørsmål og annen informasjon.

Innlogging i Inspera

Login eng.png

Du logger inn ved å gå til eksamen.uib.no/admin.

Dersom du er ansatt ved UiB og har en vanlig brukerkonto, logger du inn med ditt vanlige brukernavn og passord på UiB ("Logg inn med Feide"). Dersom du får opp beskjeden "Access denied" mangler du rettigheter i Inspera, vennligst ta kontakt gjennom Issuetracker og meld fra om hvilke rettigheter du har bruk for (administrator, forfatter eller sensor).


Dersom du er ekstern sensor logger du inn via "Registrert bruker" med brukernavn og passord som blir sendt i separat epost. Dersom du har problemer med passordet, eller ikke husker passordet benytt "Glemt passord" funksjonen eller ta kontakt med instituttet hvor du er oppnevnt som sensor.

Brukerstøtte

Dersom du har behov for brukerstøtte kan du benytte deg av Issuetracker. I menyen til høyre finner du lenker til ofte stilte spørsmål og Insperas Knowledge Base. Sjekk gjerne disse for å se om du kan finne svar på problemet ditt.

For at vi skal kunne hjelpe deg så snart som mulig er det viktig at du beskriver problemet på en utfyllende måte. Informer gjerne om navn på oppgavesett/prøve, konkret hva som er problemet og hva du gjorde når problemet oppstod. Klarer du å gjenskape problemet, og i så fall hvordan?

Gi saken en beskrivende tittel "Problem med Inspera" eller "hjelp med oppgavesett" er eksempler på dårlige titler. "Problem med innlogging via FEIDE" eller "Feilmelding "xyz" ved lagring av ny langsvarsoppgave i oppgavesett" er eksempler på gode titler. Meld inn ett problem per sak.

Illustrer gjerne problemet med skjermbilder dersom du har mulighet. Bruker du Windows kan du bruke Snipping tool, som er inkludert i Windows 7. Bruker do Mac OSX kan du bruke Command (⌘)-Shift-3 eller Command (⌘)-Shift-4.