Skilnad mellom versjonar av «Eksempler på vurderingskombiasjoner»
s (9 versjonar) |
(Omdirigerer til FS-brukerdokumentasjon er flyttet til MittUiB) |
||
Line 1: | Line 1: | ||
+ | #REDIRECT [[FS-brukerdokumentasjon er flyttet til MittUiB]] | ||
=Maler for oppbygging av vurderingskombinasjoner= | =Maler for oppbygging av vurderingskombinasjoner= | ||
__TOC__ | __TOC__ |
Siste versjonen frå 15. juni 2017 kl. 11:34
Omdirigering til:
Maler for oppbygging av vurderingskombinasjoner
Eksempel 1: 1 skriftlig eksamen
For emner med en enkelt skriftlig eller muntlig eksamen trenger man bare opprette en enkelt vurderingskombinasjon.
For skriftlig eksamen anbefaler vi at koden S benyttes. Tilsvarende benyttes M for muntlig.
Under vises vurderingskombinasjonen for den skriftlige eksamen. Legg merke til at det er J i feltene for "Eksamensavvikling" og "Vurdering (har resultat)" – hvilket betyr at det skal avvikles en eksamen og at det skal registreres resultat denne.
Eksempel 2: Emne med 1 skriftlig eksamen med 2 eksamensdager
I noen tilfeller skal en eksamen avvikles over to eller flere dager. For at det skal være mulig å registrere eksamensdatoer til disse og knytte studenter til dem, må det opprettes egne vurderingskombinasjoner for disse.
I dette tilfelle vil det derfor ligge to eksamensdeldager under selve eksamen (S). Det er på vurderingskombinasjonen S at eksamensresultatet skal registreres (det registreres ikke eksamensresultater på eksamensdeldagene).
Under vises "helheten" – dvs. vurderingskombinasjonen S hvor resultatet skal registreres. Legg merke til at det på denne vurderingskombinasjonen settes N i feltet for "Eksamensavvikling" men J i feltet "Vurdering (har resultat)" - altså at dette nivået ikke representerer noen selvstendig eksamensavvikling, men at eksamensresultetet angis her.
For hver eksamensdag legges det inn en vurderingskombinasjonskode i underbildet "Vurderingskombinasjon" (legg merke til anbefalt koding). Når en deretter oppdaterer vil disse dukke opp i trestrukturen oppe til høyre. Dobbeltklikk på disse for å hente dem fram og redigere dem.
Under vises vurderingskombinasjon for første eksamensdag. Legg merke til verdien J i feltet for "Eksamensavvikling" og N i feltet "Vurdering (har resultat)" – vurderingskombinasjonen angir altså at det skal avvikles en eksamen, men at det ikke skal registreres noe selvstendig eksamensresultat for denne dagen.
Eksempel 3: 1 skriftlig eksamen og 1 obligatorisk innleveringsoppgave
I dette tilfelle må studenten få godkjent på en obligatorisk oppgave for å kunne ta den skriftlige eksamen.
Den obligatoriske oppgaven legges inn som en vurderingskombinasjon under den skriftlige eksamen ved å legge til en ny rad underbildet vurderingskombinasjon (legg merke til anbefalt koding). Dobbeltklikk i treet oppe til høyre for hente fram den nyregistrerte obligatoriske aktiviteten.
Under vises vurderingskombinasjonen for den obligatoriske aktiviteten. Legg merke til feltet "Vurdkombtype" som er satt til OBLIG. Obligatoriske aktiviteter skal ikke kandidatnummereres og skal dermed ha verdien N i feltet "Kandidatnr.". Legg også merke til feltet "Karakterregel" – her skal regel nr. 5 benyttes. I feltet "Antall terminer gyldig" angir man hvor mange terminer godkjenningen er gyldig. Obligatoriske aktiviteter skal være gyldig i 2 terminer dersom ikke annet er angitt i studieplanen (jfr. UiBs reglement). Dersom dette feltet ikke er fyllt ut vil det ikke være noen begrensning i antall terminer godkjenningen er gyldig.
Eksempel 4: 2 skriftlige eksamener, 1 muntlig eksamen og 2 obligatorisk innleveringsoppgaver
Dette emnet har eksamensdeler og disse er derfor lagt under en egen topp-vurderingskombinasjon – vist under. Legg merke til det er denne vurderingskombinasjonen som skal ha angitt vurderingsordning (altså at det er denne som gir studiepoenguttelling). Legg også merke til verdien N i feltet "Eksamensavvikling" og verdien J i feltet "Vurdering (har resultat)". Det opprettes rader i underbildet vurderingskombinasjon for hver eksamensdel og den obligatoriske oppgaven.
I underbildet Vurderingskombinasjon angis også vektingen for de ulike eksamensdelene. I dette eksempelet teller hver av de to skriflige eksamene 30%, mens den muntlige teller 40%.
På hver enkelt del angis verdien J i feltet "Eksamensavvikling" og J i feltet "Vurdering (har resultat)" som vist under. Dersom eksamensdelene skal vises på karakterutskrift settes det på delene verdien J i feltet Med på karakterutskrift. Legg også merke til at det ikke er angitt noen vurderingsordning (da et resultat på dette nivået ikke utløser selvstendige studiepoeng).
Den obligatoriske aktiviteten registreres på samme måte som i eksempel nr. 3.
Eksempel 5: Emne med valgbare vurderingsordninger: Studenten kan velge mellom 1 skriftlig eksamen eller 1 muntlig eksamen
I tilfeller der det eksisterer flere vurderingsordninger (som studentene normalt kan velge mellom) må man lage en "kunstig" topp-kombinasjon som de ulike vurderingsordningene kan registreres inn under, som eksempelet under viser.
Legg merke til at det for hver av vurderingsordningene må angis verdi i feltet "Vurderingsordning", se eksempel under. I tillegg må en av vurderingsordningene har verdien J i feltet "Default". Ved å sette J i feltet "Meld via Studweb" angir man at denne vurderingsordningen kan velges av studenten via Studweb. Dette betyr at det kan defineres vurderingordninger som en kan meldes til manuelt i FS uten at vurderingsordningen gjøres valgbar for studenten på Studweb.
Eksempel 6: Emne med valgbare vurderingsordninger og obligatoriske aktiviteter
Studenten kan velge mellom 1 skriftlig eksamen eller 1 muntlig eksamen. I tillegg kommer 1 obligatoriske aktivitet for hver vurderingsordning og en obligatorisk aktivitet som er uavhengig av valgt vurderingsordning (felles for begge vurderingsordningene).
De ulike vurderingsordningene opprettes på samme måte som i eksempel nr. 5. Under hver av de to vurderingsordningene legges de obligatoriske aktivitetene. Den obligatoriske aktiviteten som er felles for de to ordningene knyttes til begge vurderingsordningene (dette gjøres ved å opprette den under den ene av ordningene og deretter knytte den til under den andre). Se eksempel under hvor godkjent OBL-3 er et krav enten du skal opp til skriftlig eller muntlig eksamen.