Ofte stilte spørsmål om Ephorte

Fra arkiwiki
Revisjon per 17. mar. 2009 kl. 11:30 av Kty032 (diskusjon | bidrag)

Hvordan får jeg egentlig tilgang til ePhorte?

  • Først må du melde inn til brukerstøtteavdelingen ved UiB at du må få installert de nødvendige komponenter på PC'en din.
  • Deretter må din leder fylle ut dette skjemaet (Obs, du må logge inn i intranett for å få opp skjemaet) og sende det til post@uib.no.

Jeg får ikke opp innloggingsvinduet

  • Har du skrevet rett adresse?
  • Sitter du bak en brannmur som hindrer deg å få opp enkelte nettsteder?
  • Er du på nett?

Hvordan logger jeg meg på?

  1. Gå til adressen https://ephorte2.uninett.no/uib/
  2. Skriv inn ditt passord som du bruker ved UiB
  3. Velg Universitetet i Bergen fra nedfallsmenyen
  4. Klikk på "Logg inn"

Se også Logge på og av ePhorte.

Må jeg bruke Internet Explorer?

Ja, dessverre så er man nødt til dette inntil videre. Man kan til nøds benytte seg av en ekstensjon (IE View) for Firefox som man kan laste ned her, men dette anbefales kun for erfarne brukere. Det vil heller ikke være mulig for dokumentsenterene å utøve support i forhold til denne bruk.

Fungerer ePhorte på Mac?

Dessverre fungerer ePhorte kun delvis på Mac. Systemet er bygget på Microsoft.Net og MSXML og tillater ikke at man kan opprette journalposter, dokumeter osv. Man kan logge seg inn og søke opp informasjon, men bruken begrenser seg til dette.

Fungerer ePhorte på Linux?

Nei, dessverre. Jmf Mac.

Hva betyr denne feilmeldingen?

Det kan forekomme forskjellige feilmeldinger. Ikke alle er relatert til ePhorte. Søk i vanlige feil etter årsak og forklaring.

Jeg finner ikke min feilmelding i deres oversikt. Hva gjør jeg nå?

Ta en skjermdump av feilmeldingen du får (hold nede Ctrl, Alt og Print Screen tastene), opprett en sak i issuetracker og legg ved skjermbilde og en forklaring på hvordan feilen oppstår. Noen ganger ligger feilen andre steder enn i ePhorte, og det blir enklere for oss å hjelpe med å finne løsningen.


Hvis feilen ikke skyldes ePhorte....?

Kan den ha noe med din PC å gjøre? Noter ditt maskinnummer og meld fra til Brita. Gi en så utdypende forklaring på ditt problem og registrer dette.

Hva er mitt IP-nummer?

Dersom du har en lapp på din pc med noen bokstaver og tall (eks PERSOK111222, alternativt 127.177.111.222) så er det dette som er nummeret du skal opplyse om. Har du ikke en lapp kan du gå til denne adressen

Noter ned nummeret som står øverst på skjermen.

Finnes det et sted hvor jeg kan øve meg på ePhorte?

Du kan logge deg inn i vår kursplattform med samme brukernavn og passord som du bruker ellers.

Det er feil i malene

Malene i ephorte inneholder flettefelt. Informasjonen som flettes er registrert i databasen. Dersom f.eks stillingstittel eller navn ikke stemmer, er det ikke malen som inneholder feil, men de data som er registrert på brukeren. Dette må da meldes til Dokumentsenter 1

... og hvis vi ønsker endring i malene?

Da meldes også dette til Dokumentsenter 1.

Adressen min er feil i malen

Da skal du rapportere dette til dokumentsenter 1 og oppgi hva som er din korrekte besøksadresse. Postadressene følger enheten du tilhører og blir oppdatert felles for alle.

Kan jeg bruke ePhorte hjemmefra?

Nei, det lagt inn sperre for å kunne bruke ePhorte i en hjemmekontorsetting. Det jobbes med løsninger og det vil bli annonsert når denne løsningen er på plass.