Forskjell mellom versjoner av «Følg opp restanser»

Fra arkiwiki
 
(5 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 4: Linje 4:
 
<div style="margin: 0; margin-right:10px; border: 2px solid #dfdfdf; padding: 1em 1em 1em 1em; background-color:#F8F8FF; align:right;">
 
<div style="margin: 0; margin-right:10px; border: 2px solid #dfdfdf; padding: 1em 1em 1em 1em; background-color:#F8F8FF; align:right;">
  
==Hva menes med restanse==
+
==Innholdet er flyttet==
  
Restanser viser journalposter (brev og notater)  som ikke er behandlet.  Det er viktig at restansene blir avskrevet ved at brevene blir besvart eller tatt til etterretning dersom du ikke skal besvare dem.  Det er også nødvendig for at sakene skal kunne avsluttes i ePhorte.
+
'''Se aktuell veiledning i UiB hjelp:'''
  
Du får kun restanse på inngående brev og på interne N-notater. Du kan da besvare det inngående brevet med et utgående brev, eller N-notatet med enten et nytt N- Notat (som du forventer at den interne mottakeren skal gi deg tilbakemelding på) eller med et internt X-notat, som da altså ikke gir restanse.
+
https://uib.topdesk.net/solutions/open-knowledge-items/item/KI%201774/no/
 
 
 
==Slik finner du dine restanser==
 
 
 
Du finner restansene dine i [[venstremeny|venstremenysøket]] "mine restanser".
 
 
 
==Slik følger du opp dine restanser==
 
 
 
Restansene fjerner du ved å gå fram på følgende måte:
 
 
 
*Klikk på journalpostikonet [[Bilde:journalpostikon.JPG]] for journalposten du vil avskrive og velg 'besvar/avskriv' og velg avskrivingmåte fra menyen som da vises.
 
 
 
==Slik avskriver du flere restanser i én operasjon==
 
 
 
Etter at du har funnet dine restanser som beskrevet over, huker du av i avhukingsboksen for de brev og notater som du vil avskrive.  Avskriver du brev du har fått utenfra med likelydende brev ut velger du "svar med utgående post" og oppretter brevet eller "avskriv JP" og likker "OK" i dialogvinduet som da kommer opp.[[Fil:Avskrive flere journalposter.JPG]]
 
 
 
==Slik følger ledere opp enhetens restanser==
 
 
 
De som har lederrolle i ePhorte, vil under ''Ledersøk'' i venstremenyen ha et søk som heter ''Enhetens restanser'' hvor en vil få opp en oversikt over alle journalposter ved sin enhet. Man kan sortere på saksnummer, innhold, avsender/mottaker, dato, saksbehandler og så videre ved å klikke på lablene øverst i visningsbildet.
 
 
 
Vi anbefaler alle ledere å sjekke opp dette søket med jevne mellomrom for å se til at post som skulle vært besvart ikke blir liggende.
 
 
 
*Leder kan også generere en pdf rapport over enhetens restanser [[Rapport over enhetens restanser]] Metadata som lederen er autorisert for å se vil framkomme på pdf rapporten, så en må her være bevisst på hvordan rapporten brukes og distribueres. Vi vil derfor sterkt anbefale at de som velger å benytte "Rapport over enhetens restanser" henter en raport pr saksbehandler, og at saksbehandler igjen makulerer denne etter bruk.
 
  
  

Nåværende revisjon fra 23. des. 2022 kl. 14:27