Denne wikien er nå oppgradert. Om noe ikke fungerer ta kontakt med Helge: helge.opedal@uib.no

Forskjell mellom versjoner av «Elektronisk godkjenning»

Fra arkiwiki
 
(11 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 4: Linje 4:
 
<div style="margin: 0; margin-right:10px; border: 2px solid #dfdfdf; padding: 1em 1em 1em 1em; background-color:#F8F8FF; align:center;">
 
<div style="margin: 0; margin-right:10px; border: 2px solid #dfdfdf; padding: 1em 1em 1em 1em; background-color:#F8F8FF; align:center;">
  
Fra 1. oktober 2014 går UIB bort fra å signere brev for hånd.  Dette innebærer at man kun godkjenner brevene elektronisk i ephorte. For de fleste betyr det at man bruker enkel godkjenning.  Noen bruker også godkjenningsrunden i enkelte tilfeller.  Det er da avgjørende at godkjenningsrunden brukes slik den er tiltenkt. 
+
'''Nye saksbehandlingsrutiner ved UIB fra 1. oktober 2014'''
  
 +
Fra 1. oktober 2014 går UIB som hovedregel bort fra å signere brev for hånd.  Dette innebærer at man kun godkjenner brevene elektronisk i ephorte. For de fleste betyr det at man kun bruker enkel godkjenning.  I noen tilfeller vil godkjenningsrunden bli brukt. 
  
Brukerveidlning til enkel godkjenning finner du på siden [[Enkel godkjenning]].  Se siden [[Godkjenningsrunde]] dersom to ledere skal godkjenne et brev.
+
*Brukerveiledning til ''enkel godkjenning'' finner du [[Enkel godkjenning|her]].   
 +
*''Godkjenningsrunden'' er beskrevet [[Godkjenningsrunde|her]].  Denne kan brukes når to ledere godkjenne et brev.
  
 +
Under er prinsippene for godkjenningen skissert, samt noe utfyllende informasjon.  Har du spørsmål kan du ta kontakt med ditt [[Kontakt|dokumentsenter]]
  
 
==Utfyllende rutiner  - elektronisk godkjenning==
 
==Utfyllende rutiner  - elektronisk godkjenning==
Linje 19: Linje 22:
  
 
'''2. Saksbehandler sender dokumentet på godkjenning til leder(e)'''
 
'''2. Saksbehandler sender dokumentet på godkjenning til leder(e)'''
*Enheten må selv bestemme seg for hvordan leder(e) skal informeres om at et brev er sendt til godkjenning.  Dette kan gjøres ved at saksbehandler sender lenke til leder om at et brev ligger til godkjenning eller at leder kun forholder seg til ledersøkene i ephorte «Godkjenning av journalposter» ved enkel godkjenning eller «Ny godkjenningsoppgave» ved bruk av godkjenningsrunde (eget søk i venstemenyen).   
+
*Enheten må selv bestemme seg for hvordan leder(e) skal informeres om at et brev er sendt til godkjenning.  Dette kan gjøres ved at saksbehandler sender lenke til leder om at et brev ligger til godkjenning eller at leder kun forholder seg til ledersøkene i ephorte «Godkjenning av journalposter» ved enkel godkjenning eller «Ny godkjenningsoppgave» ved bruk av godkjenningsrunde (eget søk i venstremenyen).   
 
*De personene som står som «signerer» og «paraferer» i dokumentet er som hovedregel de som skal godkjenne brevet elektronisk.
 
*De personene som står som «signerer» og «paraferer» i dokumentet er som hovedregel de som skal godkjenne brevet elektronisk.
  
Linje 30: Linje 33:
 
'''4. Saksbehandler ekspederer dokumentet'''
 
'''4. Saksbehandler ekspederer dokumentet'''
 
*Først etter at leder(e) har godkjent dokumentet elektronisk, kan dokumentet sendes ut av organisasjonen.   
 
*Først etter at leder(e) har godkjent dokumentet elektronisk, kan dokumentet sendes ut av organisasjonen.   
*Det er saksbehandler selv som har ansvar for at dokumentet sendes til mottaker. Dersom utsendelsen skjer elektronisk skal dokumentet ha PDF-format.  Da konverteringen fra word til PDF skjer etter at arkivtjenesten har journalført dokumentet må saksbehandler selv sørge for at det konverteres. Det går nemlig normalt noe tid fra et dokument er godkjent til det blir journalført.  Det kan gjøres ved at man lagrer word-filen som pdf.
+
*Det er saksbehandler selv som har ansvar for at dokumentet sendes til mottaker. Dersom dokumentet kan sendes som vedlegg til e-post, skal dokumentet ha PDF-format.
*Dokumenter til andre offentlige virksomheter kan normalt sendes som vedlegg med epost.
+
*Dokumenter til andre offentlige virksomheter kan normalt sendes som vedlegg med e-post.
  
  
 
</div>
 
</div>
 +
 +
__NOTOC__
 +
 +
 +
[[Kategori:Ephorte]]
 +
 +
 +
| width="29%" style="vertical-align:top" |
 +
<div style="margin: 0; margin-top:10px; margin-right:10px; border: 0px; border-left: 3px dotted #dfdfdf; padding: 0em 1em 1em 1em; background-color:#FFFFFF; align:right;">
 +
 +
{{:ephortemeny}}

Nåværende revisjon fra 30. sep. 2014 kl. 15:07

Nye saksbehandlingsrutiner ved UIB fra 1. oktober 2014

Fra 1. oktober 2014 går UIB som hovedregel bort fra å signere brev for hånd. Dette innebærer at man kun godkjenner brevene elektronisk i ephorte. For de fleste betyr det at man kun bruker enkel godkjenning. I noen tilfeller vil godkjenningsrunden bli brukt.

 • Brukerveiledning til enkel godkjenning finner du her.
 • Godkjenningsrunden er beskrevet her. Denne kan brukes når to ledere må godkjenne et brev.

Under er prinsippene for godkjenningen skissert, samt noe utfyllende informasjon. Har du spørsmål kan du ta kontakt med ditt dokumentsenter

Utfyllende rutiner - elektronisk godkjenning

1. Saksbehandler oppretter dokumentet i ephorte og bruker malene som ligger der

 • Eventuelle vedlegg lastes opp og knyttes til brevet (journalposten)
 • Dersom andre skal ha tilgang til å lese eller skrive i brevet som er under utarbeidelse, må saksbehandler knytte en tilgangsgruppe til journalposten hvor personene inngår
 • Ved bruk av godkjenningsrunde, må rutinene for denne følges nøye. Det innebærer at de som skal godkjenne gis tilgang gjennom en tilgangsgruppe som knyttes til brevet. Ved bruk av vanlig, enkel godkjenning kan lederen automatisk lese og skrive i dokumentet som er mottatt og tilgangsgruppe er ikke nødvendig


2. Saksbehandler sender dokumentet på godkjenning til leder(e)

 • Enheten må selv bestemme seg for hvordan leder(e) skal informeres om at et brev er sendt til godkjenning. Dette kan gjøres ved at saksbehandler sender lenke til leder om at et brev ligger til godkjenning eller at leder kun forholder seg til ledersøkene i ephorte «Godkjenning av journalposter» ved enkel godkjenning eller «Ny godkjenningsoppgave» ved bruk av godkjenningsrunde (eget søk i venstremenyen).
 • De personene som står som «signerer» og «paraferer» i dokumentet er som hovedregel de som skal godkjenne brevet elektronisk.


3. Leder godkjenner dokumentet elektronisk

 • Leder godkjenner brevet elektronisk på en av to måter. Enten ved funksjonen «Godkjenn/returner» i tilfelle enkel godkjenning eller ved bruk av godkjenningsoppgaven «ny godkjenningsoppgave» når mer enn en leder godkjenner dokumentet
 • Dersom leder selv gjør endringer i dokumentet bør dette gjøres direkte i ephorte, da det sikrer effektiv bruk av saksbehandlingssystemet og god versjonskontroll.


4. Saksbehandler ekspederer dokumentet

 • Først etter at leder(e) har godkjent dokumentet elektronisk, kan dokumentet sendes ut av organisasjonen.
 • Det er saksbehandler selv som har ansvar for at dokumentet sendes til mottaker. Dersom dokumentet kan sendes som vedlegg til e-post, skal dokumentet ha PDF-format.
 • Dokumenter til andre offentlige virksomheter kan normalt sendes som vedlegg med e-post.Brukerveiledning ePhorte

Tilgang og pålogging

Opprette en sak eller skrive et brev

Godkjenningsfunksjonalitet

Restanser - brev og notater som må følges opp

Tilgangsstyring. Hvordan gi andre lese- og skrivemuligheter

E-post

Styrebehandling

Ofte stilte spørsmål om Ephorte